Ieder kind wordt gezien

Ieder kind wordt gezien

De Regenboog in Hoogeveen is een christelijke basisschool die staat voor kwalitatief, modern onderwijs, gebaseerd op een prettig pedagogisch klimaat, met zorg ‘naar boven en beneden’.
In de maatschappij en het onderwijs blijven er veranderingen en vernieuwingen plaatsvinden. Op De Regenboog worden vernieuwingen als een uitdaging gezien. We maken bewuste keuzes en werken hierbij op een prettige en waardevolle manier samen met het schoolteam, de kinderen en de ouders/verzorgers.

Wij vinden het belangrijk dat onze kinderen leren zelf beslissingen te nemen en daarbij ook verantwoording af te leggen. We willen ze leren zich bewust te zijn van mogelijke consequenties. Daarbij rekening houdend met de ander zonder zichzelf tekort te doen. Hiervoor willen we de kinderen basisvaardigheden aanleren die als bagage meegaan in hun toekomstige maatschappij.

Door een goede samenwerking tussen school, ouder en kind zorgen we gezamenlijk voor de beste leef- en leeromgeving voor uw kind op onze school. Daarom vinden we het belangrijk dat we met elkaar in gesprek blijven. Om een school in beweging te houden, is niet alleen de inzet van al onze leerkrachten nodig. Vele ouders dragen op allerlei manieren hun steentje bij.
Benieuwd geworden naar onze school? We maken graag kennis met u!

Ik wens u veel leesplezier.

Namens het schoolteam,
Image

Bert Nijmeijer

Directeur