Leren doe je samen

Leren doe je samen

Christelijke basisschool Het Palet is één van de dertien scholen die deel uitmaken van de christelijke scholenvereniging PricoH (Primair christelijk onderwijs Hoogeveen). Onze school staat aan de rand van het centrum van Hoogeveen.
Onze leerkrachten benaderen kinderen altijd op een positieve manier, omdat we willen dat ze opgroeien tot volwassenen met voldoende eigenwaarde om zich te redden. Vandaar ook onze bewuste keuze voor een goed pedagogisch klimaat met Positive Behavior Support (PBS). We willen een positieve basisschool zijn. We geven les in goed gedrag en als kinderen zich daaraan houden, belonen we ze daarvoor.

De naam ‘Het Palet’ is gekozen omdat de school in de schildersbuurt staat. De naam zegt ook iets over onze school. Op een palet liggen allerlei verschillende kleuren verf, die de schilder kan mengen. Op onze school zitten allemaal verschillende kinderen:
  • grote en kleine kinderen;
  • kinderen met rood haar en kinderen met blond haar;
  • kinderen met een blanke huidkleur en kinderen met een donkere huidkleur;
  • jongens en meisjes;
  • bollebozen en sporters;
  • kinderen die van tekenen houden en kinderen die liever rekenen.
Allemaal verschillende kinderen die samen komen op Het Palet. Ze ontmoeten elkaar en leren van elkaar. Want: leren doe je samen.
Graag tot ziens bij ons op school! U bent van harte welkom voor een persoonlijke kennismaking en rondleiding.

Namens het schoolteam,
Image

Harm Jan Zomer

Directeur